Transylvanian Gourmet

De ce este unică bucătăria tradițională ardelenească?

Transilvania este o zonă frumoasă încărcată cu multe obiceiuri și tradiții vechi. Mâncărurile tradiționale au atras turiști din întreaga lume și i-au impresionat cu gustul desăvârșit al preparatelor ce sunt realizate din produse naturale crescute cu atenție.

Transylvanian Gourmet

Un site dedicat atât pentru localnici, cât și pentru vizitatori, cu scopul de a prezenta a preparatele culinare locale. Așteptăm rețeta și povestirile dumneavoastră pe adresa de e-mail creative@petry.ro.

Povestiri despre Jambonul Țărănesc din Transilvania

După părerea dumneavoastră, putem vorbi despre prepararea jambonului crud uscat ardelenesc? Vă invităm să ne împărtășiți metodele tradiționale, folosite în familia dumneavoastră, de preparare a jambonului și micile întâmplări din copilărie legate de această delicatesă culinară.

Gastronomia Ardelenească – secrete și curiozități

Transilvania este un loc miraculos, deoarece se mândrește nu numai cu locuri frumoase, ci și cu o aromă gastronomică unică. Influența popoarelor învecinate a contribuit cu adevărat la unicitatea dezvoltării culturii și gastronomiei transilvănene.

Produs unic în România - jambonul crud uscat Petry

Interviu cu Suba Ferenc-Alpár, director de dezvoltare produs la PETRY: "Suntem mândri de faptul că PETRY este prima carmangerie din România care a reușit să prepare jambonul crud uscat."

De ce este scump jambonul crud uscat?

Ne-am propus să realizăm un jambon plin de savoare de marcă românească. Am testat o multitudine de metode de condimentare și uscare pentru ca rezultatul final să se ridice la cele mai înalte standarde, iar gustul și savoarea acestuia să fie pe măsura așteptărilor.

Povestea secretă a condimentelor: Paprika

Știai că în magazinele Petry poți cumpăra mirodenii de cea mai bună calitate? Echipa Petry te poate ajuta cu informații și sfaturi despre mirodeniile pe care le oferă clienților.

Povestea neștiută a condimentelor: Piperul

Știai că în magazinele Petry poți cumpăra piper și alte mirodenii de calitate superioară? Cere ajutorul colegilor noștri din magazine, iar ei îți vor oferi cele mai bune sfaturi pentru a alege condimentele cele mai gustoase, care completează în mod perfect produsele noastre din carne.

Categorii

Blog

Cărnuri Alese

Cărnuri alese. Favoritul gurmanzilor. Punem la dispoziția clienților noștri cărnuri alese de la producători locali care sunt proprietarii unor ferme menținute în condiții stricte de calitate. Carnea provine de la animale hrănite și crescute în mod natural. Află mai mult!

Sărbătoare - tradiții, gastronomie, obiceiuri

Tradiție, sănătate și gusturi desăvârșite - într-un cuvânt sărbătoare.

Rețete

Rețete delicioase din carne și mezeluri proaspete, pe care le poți prepara ușor. Urmărește-ne, postăm rețete noi periodic!Poftă bună!

Cum gătești sănătos carnea?

Este foarte important să respectăm condițiile optime necesare păstrării cărnii și a mezelurilor, astfel ne vom putea bucura, cu siguranță, de aroma și consumul acestora fără ca ele să aibă un impact negativ asupra sănătății noastre.  

Cum se fabrică mezeluri de calitate?

Vă prezentăm cum se prepară mezelurile sănătoase pe baza rețetelor tradiționale Petry.

Știri și evenimente

Evenimente, știri și noutăți - vă ținem la curent cu toate informațiile importante legate de activitatea noastră!

Transylvanian Gourmet

Campania Transylvanian Gourmet este inițiativa firmei Petry. Scopul nostru este de a prezenta fără interes tradiția preparării jambonului de casă în Transilvania, precum și cultura acesteia. Dorim să atragem atenția asupra preparatelor tradiționale din Ardeal. Ne-am propus să creăm o platformă specială, unde atât localnicii, cât și cei care ne vizitează regiunea, se pot informa despre obiceiurile și gastronomia locală. Așteptăm rețetele dumneavoastră pe adresa de e-mail creative@petry.ro.

Fel