Sărbătoare - tradiții, gastronomie, obiceiuri

3 rețete simple pentru o masă festivă

Preparatele delicioase și o familie bucuroasă e tot ce ai nevoie de sărbători. Petry îți propune 3 rețete savuroase pentru masa festivă de Paște, care îți sunt prezentate pas cu pas.

Povestea băiețelului care se numea Petru - a doua poveste

Anii or trecut și băietul nostru a crescut, a ajuns la anii adolescenței. Era iarăși iarnă și copiii se gătară din nou, să meargă pe pârtia de săniuș. Petru își trase cizmele în picioare, își luă haina și o zbuchi pe ușă afară. Însă dădu nas în cas cu tată-so, care-i zicea: ...

Povestea băiețelului care se numea Petru - A treia poveste

Trecut-au anii, să tot fie vreo zece ani, iar Petru o reușit să-și îndeplinească visul: o plecat de acasă după cearta cu tatăl său și s-o angajat ajutor de măcelar. O pus mereu pasiune în ceea ce făcea și așe o ajuns să devină unul dintre ăi mai buni măcelari din orașul unde se mutase.

Povestea băiețelului care se numea Petru - A patra poveste

După câteva momente de cumpănă, Petru decise să bată la ușă. ”Fie ce o fi”, își zise. ”Dacă am vinit bou și mă întorc vacă aista ie. Totuși, să încerc”. Nu mică-i fu mirarea când ușa casei fu deschisă de însuși tatăl lui.

Cârnații din Transilvania, gust tradițional și unic conferit de o bucătărie multiculturală

Istoria cârnaților tradiționali din Transilvania se pierde undeva în negura timpului. Diversitatea lor este mare și este dată de specificul fiecărei zone în parte.

Povestea băiețelului care se numea Petru – Prima Poveste

Era cea mai frumoasă iarnă din câte fuseseră. Zăpada se așternuse peste dealuri și satul ardelenesc și acoperise cu o plapumă de un alb imaculat toate casele și acareturile din curțile oamenilor, creând peisaje spectaculoase. Totul era alb și feeric. Deodată, acea liniște o fost spartă ...

Tradiții și obiceiuri de Crăciun: tăierea porcului în Ardeal

Preparam de fiecare dată caltaboș și sângerete, cârnați proaspeți, precum și tochitură proaspătă cu usturoi. De obicei pregăteam această tochitură într-o oală mare, și-l serveam cu mămăligă și varză murată.”

10 lucruri pe care ar trebui să le faci înainte de Crăciun

Noi îți sugerăm 10 lucruri pe care să le faci înainte de Crăciun. Perioada pregătirilor pentru Crăciun este cea mai frumoasă perioadă a anului. Orașele primesc haine de poveste, totul în jur este plin de luminițe. Se aud sunete de colinde și râsete de copii ce așteaptă cu nerăbdare venirea moșului.

Tradiţii şi obiceiuri de Crăciun în Transilvania

Zăpada îngheţată scârţâie sub picioarele noastre, bradul este împodobit cu multă graţie, iar atmosfera este încărcată cu aroma delicioasă a bucatelor tradiţionale. Tradiţia spune că masa de Crăciun trebuie să fie plină de bucate delicioase, de voie bună şi de toţi membrii familiei reuniţi în jurul acesteia.

5 Sfaturi pentru un Crăciun fără stres

„Sunt bunica a șase nepoței și aș vrea să le ofer tinerilor câteva sfaturi din experiența mea în organizare și gastronomie pentru ca aceștia să se bucure de un Crăciun fără stres.”

Idei de preparate culinare și cadouri de Crăciun

Lasă-te inspirat! Blogul, pagina de Facebook, canalul de You Tube Petry se transformă în decembrie într-o fabrică de idei de cadouri pentru cei dragi. Cuprins de febra sărbătorilor de Crăciun, poate și tu ești în pană de idei, dar vrei să dăruiești cele mai potrivite cadouri de Crăciun.

 Idei de cadouri de Crăciun pentru partenerii de afaceri

Sărbătorile de iarnă înseamnă şi daruri în semn de recunoștință pentru cei ce ne ajută zilnic, în prag de sărbătoare, directorul executiv Petry, Varga-Pál Petri Zsolt propune tuturor un Crăciun mai...diferit:

Jambon crud-uscat marca Petry, un aperitiv perfect de Crăciun

Specialitățile de carne crud-uscată transilvănene: șunca crudă, speck, piept uscat maturat, specialitate crudă uscată și spate de mânzat fără os – produsele artizanale, cu condimente naturale pe baza rețetelor familiei Petry din 1879.

Descarcă planificatorul de meniu pentru Advent

Micul dejun este un prilej perfect pentru a completa planificatorul de meniu pentru advent. Iar pentru un mic dejun cu miros de iarnă, savurează o felie de pâine cu pasta de jumeri Petry!

5 rețete din resturile ce au rămas de la masa de Crăciun

Tone de rămășițe de mâncare de la Crăciun sau Revelion se aruncă în fiecare an fiindcă oamenii pur și simplu nu au inspirația de a le reinventa în alte rețete delicioase. Petry vă îndeamnă să nu irosiți delicioasele resturi de sărbători, ci să le transformat în rețete practice și delicioase, economisind, astfel resurse precum bani, energie sau timp. Încercați rețetele noastre! Poftă bună!

Preparate tradiționale de Anul Nou

De Anul Nou, la fel ca de Crăciun, românii obișnuiesc să pregătească mese îmbelșugate cu preparate tradiționale foarte diversificate. La trecerea dintre ani, pe masa fiecărui creștin trebuie să se regăsească câteva mâncăruri tradiționale și nu doar pentru încântarea papilelor gustative a tuturor membrilor familiei, dar şi pentru câteva motive ce țin de noroc, satisfacții și realizări ce le poate aduce noul an.

Obiceiuri și mâncăruri tradiționale de Fărșang

De Fărșang vă prezentăm despre originea acestei serbări, despre carnavalul mascat de așteptare a primăverii și specialitățile culinare aparținând acestei tradiții indedite

Categorii

Blog

Cărnuri Alese

Cărnuri alese. Favoritul gurmanzilor. Punem la dispoziția clienților noștri cărnuri alese de la producători locali care sunt proprietarii unor ferme menținute în condiții stricte de calitate. Carnea provine de la animale hrănite și crescute în mod natural. Află mai mult!

Sărbătoare - tradiții, gastronomie, obiceiuri

Tradiție, sănătate și gusturi desăvârșite - într-un cuvânt sărbătoare.

Rețete

Rețete delicioase din carne și mezeluri proaspete, pe care le poți prepara ușor. Urmărește-ne, postăm rețete noi periodic!Poftă bună!

Cum gătești sănătos carnea?

Este foarte important să respectăm condițiile optime necesare păstrării cărnii și a mezelurilor, astfel ne vom putea bucura, cu siguranță, de aroma și consumul acestora fără ca ele să aibă un impact negativ asupra sănătății noastre.  

Cum se fabrică mezeluri de calitate?

Vă prezentăm cum se prepară mezelurile sănătoase pe baza rețetelor tradiționale Petry.

Știri și evenimente

Evenimente, știri și noutăți - vă ținem la curent cu toate informațiile importante legate de activitatea noastră!

Transylvanian Gourmet

Campania Transylvanian Gourmet este inițiativa firmei Petry. Scopul nostru este de a prezenta fără interes tradiția preparării jambonului de casă în Transilvania, precum și cultura acesteia. Dorim să atragem atenția asupra preparatelor tradiționale din Ardeal. Ne-am propus să creăm o platformă specială, unde atât localnicii, cât și cei care ne vizitează regiunea, se pot informa despre obiceiurile și gastronomia locală. Așteptăm rețetele dumneavoastră pe adresa de e-mail creative@petry.ro.

Fel