Pregătește grătare ca un Grill Master. 9 pași esențiali

Tu cât de bine stăpânești tehnicile de pregătire a diferitelor tipuri de carne la grătar? Nu-i așa că ți-ar plăcea să-ți îmbunătățești tehnica și să afli exact cum trebuie să procedezi pentru a găti cea mai buna carne la grătar? Dacă ai deschis acest articol e pentru că te interesează subiectul și ai vrea să înveți ceva nou. Încercăm să nu dezamăgim și să-ți prezentăm câteva idei utile care îți vor crește performanțele de grill master.

1. Folosește lemn pentru foc

Se dezbate mult problema celui mai bun combustibil pentru focul de grătar. Gaz sau cărbune? Alegerea cea mai bună vor fi mereu cărbunele și lemnele. De ce? Pentru că lemnul e singurul care aduce un plus de savoare cărnii la grătar.

2. Cum se aranjează carnea pe grătar

Așează carnea pe grătar în linie cât mai precisă și ordonată. Asta te va ajuta să ți cont de ordinea în carne au ajuns pe grătar și deci ordinea în care trebuie întoarse, pentru că primele așezate au stat mai mult pe grătar decât ultimele. În plus e vorba și de aspectul pe care îl va avea grătarul.

3. Atenție la timpul de întoarcere

Un aspect important – nu întoarceți prea mult carnea. Carnea trebuie rotită cu 90º după câteva minute de grătar pentru a căpăta și liniile specifice.

4. Asezonează carnea

Ai auzit ce se spune: că sarea scoate sucul din carnea crudă – nu e așa. În schimb ajută carnea să formeze o crustă savuroasă pe măsură ce se gătește. Astfel, înainte de a pune carnea pe grătar, presărați pe ea o cantitate generoasă de sare și piper negru proaspăt măcinat.

5. Păstrează grătarul curat, fierbinte și uns cu ulei

Dacă faci asta, carnea nu se va lipi și va căpăta urmele frumoase de grătar. Înainte de a face grătarul, curățați-l cu grijă cu o perie dură, apoi cu un prosop de hârtie înmuiat în ulei.

6. Gătește garnitura de legume tot pe grătar

Căldura uscată a grătarului întensifică aroma naturală a legumelor. Gătiți legume fragede și suculente precum ardeii sau ceapa, direct pe grătar, iar legumele dense sau amidonice ca vinetele și cartofii folosind căldura indirectă, cât mai îndepărtată de cărbuni.

7. Nu înțepa carnea

Pentru a o întoarce sau a o lua de pe grătar, folosește clești. Uneltele ascuțite (furculiță, cuțit) vor provoca pierderea sucurilor din carne.

8. Să știi când e gata

Nu lăsa niciodată carnea prea mult pe grătar. Să știi exact când e cea mai bună, e o abilitate ce se învată din practică.

9. Lasă carnea să se odihnească un timp

Carnea gătită pe grătar va acumula în interior suc. Cea servită imediat va fi dură și uscată. Dacă o mai lăsați puțin, va redeveni suculentă.

Sperăm că cele expuse anterior te vor aduce mai aproape de performanțe de grill master. Acum e timpul punerii în practică a cunoștințelor. În webshop-ul Petry avem pentru tine produse grill speciale – piept de pui marinat, aripi de pui marinate, pulpe marinate, ceafă de porc marinată, coaste grill, cârnați subțiri și pastă de mici. Vizualizează-le în webshop și comandă produse proapete pentru grătare savuroase.

Categorii

Blog

Cărnuri Alese

Cărnuri alese. Favoritul gurmanzilor. Punem la dispoziția clienților noștri cărnuri alese de la producători locali care sunt proprietarii unor ferme menținute în condiții stricte de calitate. Carnea provine de la animale hrănite și crescute în mod natural. Află mai mult!

Sărbătoare - tradiții, gastronomie, obiceiuri

Tradiție, sănătate și gusturi desăvârșite - într-un cuvânt sărbătoare.

Rețete

Rețete delicioase din carne și mezeluri proaspete, pe care le poți prepara ușor. Urmărește-ne, postăm rețete noi periodic!Poftă bună!

Cum gătești sănătos carnea?

Este foarte important să respectăm condițiile optime necesare păstrării cărnii și a mezelurilor, astfel ne vom putea bucura, cu siguranță, de aroma și consumul acestora fără ca ele să aibă un impact negativ asupra sănătății noastre.  

Cum se fabrică mezeluri de calitate?

Vă prezentăm cum se prepară mezelurile sănătoase pe baza rețetelor tradiționale Petry.

Știri și evenimente

Evenimente, știri și noutăți - vă ținem la curent cu toate informațiile importante legate de activitatea noastră!

Transylvanian Gourmet

Campania Transylvanian Gourmet este inițiativa firmei Petry. Scopul nostru este de a prezenta fără interes tradiția preparării jambonului de casă în Transilvania, precum și cultura acesteia. Dorim să atragem atenția asupra preparatelor tradiționale din Ardeal. Ne-am propus să creăm o platformă specială, unde atât localnicii, cât și cei care ne vizitează regiunea, se pot informa despre obiceiurile și gastronomia locală. Așteptăm rețetele dumneavoastră pe adresa de e-mail creative@petry.ro.

Fel