Kóstold meg a Petry Estate Winery kézműves borait

Kulináris élmények illatos borok társaságában, amelyek nemes szőlőfajtákat juttatnak eszünkbe! A Petry Estate Winery ízélmény-utazásra hív benneteket!

Fedezzük fel együtt a legfinomabb hazai borfajták világát, az erdélyi dombokon termő szőlőfajták változatos ízeit! Ebben a cikkben bemutatjuk, hogy a Petry Estate Winery (www.petrywine.ro) borpincéjéből, mely borokat ajánlja borszakértőnk egy sült vagy grill zöldség mellé.

1. A legendás Királyleányka kimondottan erdélyi fajta. Az egyik legértékeseb hazai fajta - ha létezik igazi nő a fehérborszőlőfajták között, akkor a Királyleányka biztosan az!

Virágos-gyümölcsös illata, hízelgő zamata egy lédús sertéssült mellett bontakozik ki igazán, de báránysült, vagy vegetáriánus ételek mellett is szépen érvényesül, csakúgy, mint saláták és sajtok kísérőjeként. Főként az előbb említett ízek hozzák előtérbe a Királyleányka elegánsan markáns nőiességét. A Petry Estate Winery pincészetéből származó Királyleányka a magyarországi Érték és Minőség Nagydíj kitüntetettje.

A Királyleányka hagyományos módszerrel, régóta bevált érlelési technikával kerül a palackokba Erdélyben, a Küküllő mentén.  

A fehérborhoz Küküllőmenti királyleányka borszőlőt préselnek, ez adja a különleges ízalapot és gyümölcsös illatjelleget. Helyi termelőktől gyűjtik be a szőlőt, ezzel a helyi gazdaság fellendüléséhez is hozzájárulnak.

 Petry Estate Winery egyik fő küldetése, hogy megmutassa és mások számára is újra elérhetővé tegye a Királyleányka fehérbort, hogy az visszanyerhesse jól megérdemelt helyét a borok között. Ugyanakkor fontos célkitűzésünk az is, hogy ez a típusú borászat és borkultúra fejlődjön és egyre ismertebbé váljon.

2. A Petry Chardonnay egy kifinomult, elegáns bor. A Chardonnay szintén egy fehérbor, magasabb alkoholtartalommal.

Jellege száraz, illatos, enyhén virágos jegyekkel. Emellé érdemes grillen sült csirke vagy halhúst társítani, de akár sertés, tenger gyümölcsei vagy grillzöldség is passzol hozzá. Erőteljesen illatos bor.

3. A Petry Riesling karakteres illatú, erőteljesen gyümölcsös, főként barack hangsúlyokkal. Kiegyenlített, magas savtartalmú, fogyasztása kifinomult ízrobbanáshoz hasonló élményt nyújt.

Finoman fás vagy akár olajos jellege az óboroknál is megfigyelhető, ami egyértelmű érdeme a bornak. 

A barack illatú riesling szőlőfajta a grillezett előételek mellé talál leginkább, akár ázsiai ízek mellé is jól társítható. Halétel mellett vagy más tengeri gyümölcs mellett érvényesül karakteres, tömény íze. Jó párost alkot penészes, tömény, erőteljes ízű sajtokkal. 

Szeretettel várunk a Petry boltokban, ahol finom kézműves borok közül válogathattok

Kategóriák

Blog

Ünnep- hagyományok, ízek, szokások

Hagyomány, egészség és fenséges ételek - minden ami egy igazi ünnephez szükséges.

Válogatott Húsok

Válogatott húsok. Ínyencek kedvence. Vásárlóinknak válogatott húsokat kínálunk és odafigyelünk arra, hogy mindig a legjobb állatok húsával dolgozzunk, amelyeket hazai gazdáktól származó, szigorú feltételek szerint minősített farmokról szerzünk be.

Receptek

Gyors receptek az elfoglalt hétköznapokra. Kövesd a blogbejegyzéseinket, rendszeresen töltünk fel új recepteket!

A hús egészséges felhasználása

Az élelmiszerbiztonság elsőrendű kérdés mindannyiunk számára. Hústermékek és hentesáru vásárlásakor tanácsos betartani néhány fontos szabályt.  

Hogyan készülnek termékeink?

Bemutatjuk, hogyan készül az egészséges hentesáru a Petry család hagyományos receptjei alapján.  

Újdonságok, események

Hírek, események, érdekességek, tájékoztatjuk minden fontos információról, ami a tevékenységünkhöz kapcsolódik.

Transylvanian Gourmet

A Transylvanian Gourmet kampány a PETRY cégcsoport kezdeményezése. Célunk az erdélyi sonkakészítési értékek érdek nélküli bemutatása. Az, hogy felhívjuk a figyelmet Erdély ínyencségeire. Ezért igyekszünk minőségi környezetet és felületet biztosítani arra, hogy akár az itt lakók, akár az idelátogatók hiteles képet kapjanak a helyi kulináris sajátosságokról. A recepteket a creative@petry.ro email címre várjuk.

Fel