Idei utile pentru platouri reci gustoase și plăcute vizual

În cele ce urmează vom discuta despre platourile reci – un preparat comun, dar foarte apreciat, nelipsit de pe mesele de sărbătoare. Platourile reci pot fi preparate deopotrivă simple sau complexe, în funcție de preferințe și de priceperea celor ce le pregătesc.

Există numeroase combinații care se fac atunci când vorbim de conținutul unui astfel de platou. Acesta poate fi un platou de crudități, preponderent vegetal sau platou ce conține cărnuri și brânzeturi, pe lângă legume. Ideal e să conțină din fiecare, astfel e bogat și în proteine și în fibre. Un platou ce conține toate ingredientele amintite e un preparat bogat în nutrienți, iar oaspeții au posibilitatea de a alege ce le place.

Acest tip de platou oferă o libertate creativă destul de mare celor ce-l pregătesc. Pentru a te asigura că platourile pregătite sunt proapete și gustoase trebuie să ții cont de următoarele aspecte:

  • Nu le pregăti cu mult timp inainte de eveniment. Platourile trebuie să fie cât se poate de proaspete.
  • Nu folosi decât produse proaspete
  • Brânzeturile trebuie să stea la temperatura camerei cel puțin cu o oră înainte de servire
  • Acordă o mare importanță aspectului general și a modului de prezentare. Platoul trebuie să fie și plăcut vizual, nu doar proaspăt și gustos. Aranjează-l ținând cont de forme și culori în combinații cât mai ingenioase
  • De preferat ar fi să se evite sosuri precum maioneza
  • Includeți ingrediente de diferite texturi (crude, moi, crocante) pentru a face platoul mai interesant și atractiv
  • Realizați platouri colorate
  • Ai grijă ca alimentele să fie ușor de luat de pe platou, astfel încât să nu se strice imediat întregul aspect

Există diverse moduri de a aranja ingredientele pe platou, deși nu sunt reguli obligatorii, ci idei orientative. De pildă, centrul platoului poate conține cărnurile, umătorul strat brânzeturile și în margini legume. Sau puteți proceda invers, să așezați legume în centru. Ele pot fi așezate circular sau în rânduri, după preferință și în funcție de aspectul vizual căutat.

Urmând sfaturile expuse anterior, nu ai cum să greșești. Dacă însă ai nevoie de și mai mult ajutor în pregătirea platourilor pentru o ocazie anume, Petry te poate sprijini, deoarece îți poate furniza o varietate de platouri gata pregătite, gustoase și foarte aspectuoase, pregătite cu ingrediente atent selectate. E de ajuns să arunci o privire asupra catalogului online din webshop-ul Petry, pentru a te convinge.

Din varietatea de platouri Petry poți alege un platou Adorator cașcaval, un platou ardelenesc, bogat în cărnuri, platoul Fit-Ham, Ham & Cheese sau un platou Premium, toate disponibile pentru 4 sau 8 persoane. Dacă ești fan al unor platouri pline cu cărnuri gustoase, la Petry îți vei găsi cu siguranță preferatul.

Categorii

Blog

Cărnuri Alese

Cărnuri alese. Favoritul gurmanzilor. Punem la dispoziția clienților noștri cărnuri alese de la producători locali care sunt proprietarii unor ferme menținute în condiții stricte de calitate. Carnea provine de la animale hrănite și crescute în mod natural. Află mai mult!

Sărbătoare - tradiții, gastronomie, obiceiuri

Tradiție, sănătate și gusturi desăvârșite - într-un cuvânt sărbătoare.

Rețete

Rețete delicioase din carne și mezeluri proaspete, pe care le poți prepara ușor. Urmărește-ne, postăm rețete noi periodic!Poftă bună!

Cum gătești sănătos carnea?

Este foarte important să respectăm condițiile optime necesare păstrării cărnii și a mezelurilor, astfel ne vom putea bucura, cu siguranță, de aroma și consumul acestora fără ca ele să aibă un impact negativ asupra sănătății noastre.  

Cum se fabrică mezeluri de calitate?

Vă prezentăm cum se prepară mezelurile sănătoase pe baza rețetelor tradiționale Petry.

Știri și evenimente

Evenimente, știri și noutăți - vă ținem la curent cu toate informațiile importante legate de activitatea noastră!

Transylvanian Gourmet

Campania Transylvanian Gourmet este inițiativa firmei Petry. Scopul nostru este de a prezenta fără interes tradiția preparării jambonului de casă în Transilvania, precum și cultura acesteia. Dorim să atragem atenția asupra preparatelor tradiționale din Ardeal. Ne-am propus să creăm o platformă specială, unde atât localnicii, cât și cei care ne vizitează regiunea, se pot informa despre obiceiurile și gastronomia locală. Așteptăm rețetele dumneavoastră pe adresa de e-mail creative@petry.ro.

Fel