Cum să pregătești un grătar sănătos?

Anul acesta de 1 mai poate vei privi cu nostalgie către libertatea anilor trecuți, către ieșirile în natură și grătarele în aer liber. Anul acesta e diferit, dar nu trebuie să fie chiar așa rău. Poți căuta soluții, poți improviza ceva. Unii poate vor renunța total la idee, dar nu este obligatoriu. Dacă locuiești la casă cu grădină, nu vei simți nicio diferență. Dacă locuiești la bloc, e puțin mai dificil dar idei sunt. Poți face un grătar acasă pe terasă, în curtea blocului (dacă nu e deja ocupat tot locul de vecini) sau poți pregăti totul în casă, la grill.

În primul rând însă, nu uita să te informezi în legătură cu modul corect de pregătire al grătarului. Redu la maxim riscul ca un grătar incorect pregătit să te afecteze în vreun fel și fă astfel încât carnea pregătită sub această formă să-și păstreze proprietățile și să fie cât mai bună și sănătoasă. Dacă este pregătită corect, carnea la grătar poate deveni printre cele mai sănătoase preparate deoarece, așa cum știi, la grătar nu e nevoie de ulei. Totuși sunt câteva aspecte ce trebuie luate în seamă și câteva lucruri ce trebuie evitate:

1. Nu așezați carnea direct pe foc! Carnea pusă direct pe sursa de foc declanșează o combustie care generează în carne substanțe toxice pentru organism. Prin urmare asta este cea mai mare greșeală pe care o puteți face la un grătar.

2. Grăsimea topită pe cărbuni se transformă în hidrocarburi și va impregna carnea de pe grătar. Hidrocarburile sunt substanțe foarte toxice.

3. Carnea arsă. Grijă mare la carne, supravegheați-o mereu și n-o lăsați mai mult decât trebuie. Nu numai că nu va fi deloc gustoasă, dar își va pierde proprietățile și va deveni nesănătoasă.

Așadar, ce să faci pentru un grătar cât mai bun și sănătos? Îți dăm noi câteva sfaturi utile:

1. Alege un grătar cu infraroșu

Dacă tot nu poți ieși, aceasta e oricum o metodă bună de preparare a grătarului acasă. Nutriționiștii spun că acest tip de grătar gătește cel mai sănătos carnea..

2. Condimentează carnea cu ingrediente sănătoase precum salvia, usturoiul, boia, cimbrul sau rozmarinul.

3. Servește carnea la grătar cu garnituri generoase de legume.

Acestea sunt sfaturile noastre pentru grătare sănătoase. Iar de carne proaspătă, gata marinată și asezonată, ne ocupăm noi. Ție îți rămâne doar s-o pui pe grătar. În magazinele Petry găsești numeroase produse grill: piept de pui marinat preambalat, pulpe de pui marinate, aripi de pui marinate, ceafă de porc marinată, coaste grill marinate, pasta pentru mici, cârnați grill subțiri și nu numai.

Alege ce-ți place de la Petry pentru un grătar savuros și sănătos! Poți comanda produsele cu livrare la domiciliu în următoarele orașe: Cluj-Napoca (0726130140, 0799 900 007), Târgu-Mureș (0734730377, 0734730373), Miercurea Ciuc (0734730366), Odorheiu Secuiesc (0734730376), Reghin (0734730378) și Miercurea Nirajului (0725101492).

Categorii

Blog

Cărnuri Alese

Cărnuri alese. Favoritul gurmanzilor. Punem la dispoziția clienților noștri cărnuri alese de la producători locali care sunt proprietarii unor ferme menținute în condiții stricte de calitate. Carnea provine de la animale hrănite și crescute în mod natural. Află mai mult!

Sărbătoare - tradiții, gastronomie, obiceiuri

Tradiție, sănătate și gusturi desăvârșite - într-un cuvânt sărbătoare.

Rețete

Rețete delicioase din carne și mezeluri proaspete, pe care le poți prepara ușor. Urmărește-ne, postăm rețete noi periodic!Poftă bună!

Cum gătești sănătos carnea?

Este foarte important să respectăm condițiile optime necesare păstrării cărnii și a mezelurilor, astfel ne vom putea bucura, cu siguranță, de aroma și consumul acestora fără ca ele să aibă un impact negativ asupra sănătății noastre.  

Cum se fabrică mezeluri de calitate?

Vă prezentăm cum se prepară mezelurile sănătoase pe baza rețetelor tradiționale Petry.

Știri și evenimente

Evenimente, știri și noutăți - vă ținem la curent cu toate informațiile importante legate de activitatea noastră!

Transylvanian Gourmet

Campania Transylvanian Gourmet este inițiativa firmei Petry. Scopul nostru este de a prezenta fără interes tradiția preparării jambonului de casă în Transilvania, precum și cultura acesteia. Dorim să atragem atenția asupra preparatelor tradiționale din Ardeal. Ne-am propus să creăm o platformă specială, unde atât localnicii, cât și cei care ne vizitează regiunea, se pot informa despre obiceiurile și gastronomia locală. Așteptăm rețetele dumneavoastră pe adresa de e-mail creative@petry.ro.

Fel