Cum gătești sănătos carnea?

5 sfaturi pentru un picnic reușit alături de familie

Picnicul este cea mai potrivită și sănătoasă alegere pentru o ieșirea cu familia, atunci când vă doriți să petreceți câteva ore în aer liber.

Beneficiile consumului de slănină

Când vine vorba de acizii graşi, slănina aduce mai degrabă spre uleiul de măsline şi somon. Deoarece grăsimile mono şi poli saturate depăşesc cu mult grăsimile saturate. Prin urmare este o sursă sigura de grăsime sănătoasă.

Ce înseamnă o dietă echilibrată?

Puiul de fermă Tanyasi sau şunca savuroasă dietetică de la Petry sunt o alegere ideală pentru cei ce ţin regim.

De ce nu e bine să mâncăm orice tip de mezeluri și alimente în concediu?

În timpul concediului există o serie de mezeluri și alimente pe care ar trebui să le eviți pentru a nu face o vizită neplăcută la urgențe.

Ce mâncare să luăm cu noi în vacanță?

Micile gustări în drum spre vacanță sau la o ieșire la un picnic sunt ideale. Produsele din carne uscată sunt sănătoase, consistente și pot rezista temperaturilor ridicate chiar dacă nu iei cu tine o ladă frigorifică.

Cum putem recicla alimentele?

Pe lângă procedeele pe care Petry le pune în practică și pe care le dă ca sfat pentru clienți, în cele ce urmează vă vom prezenta și alte metode prin care se poate evita risipa alimentelor.

Cum putem evita risipa de alimente?

Am dori ca fiecare client al nostru să reducă pe cât posibil cantitatea de mâncare aruncată. Ar fi mai bine să cumpere de mai multe ori cantități mici de mâncare, astfel aceasta rămâne proaspătă și se evită aruncarea acesteia.

Introducerea cârnii în alimentația bebelușului – medicul pediatru răspunde

Te sfătuim să alegi un comerciant de încredere, care garantează prospețimea cărnii. În magazinele Petry, de exemplu, carnea provine de la animale proaspăt sacrificate, de aceea, prospețimea și calitatea cărnii sunt superioare. Această sursă proteică deosebită poate fi introdusă în alimentația bebelușului încă de la 6 luni jumătate - 7 luni și trebuie servită cel puțin 5 zile pe săptămână, la masa de prânz, împreună cu legume fierte.

Carnea de vită - ce să alegi în funcție de modul în care vrei să o gătești Chef Szilágyi Robert ne dezvăluie toate secretele lui

Carnea de vită trebuie aleasă în funcție de preparatul pe care vrei să îl gătești. Dacă carnea este bine aleasă, te poți bucura de fripturi moi și suculente, ciorbe aromate și diverse preparate care îți lasă gura apă.

Reguli de bun simț când ieșim în aer liber la grătar

Înainte de a organiza un grătar reușit trebuie să știi câteva reguli de bun simț care te vor ajuta să te bucuri de acest moment în aer liber fără amenzi, fără să îi deranjezi pe cei din jur şi care te vor ajuta să protejezi natura şi spațiile verzi.

Cele 3 secrete ale unui grătar reușit - Bíró László, maestru mezelar Petry

Cum să nu folosim sarea la prepararea baițului? Ce condimente putem să folosim? Cum deosebim carnea proaspătă de cea alterată și cât timp se poate ține în frigider?

Ce vinuri merg la un grătar?

Alături de un grătar delicios trebuie să asortezi un vin pe măsură. Noi îți vom prezenta câteva sortimente de vinuri savuroase din crama Călimănești ce oferă o notă de delicatețe oricărui preparat la grătar.

De ce să te bucuri dacă mezelurile de la Petry se strică mai repede decât produsele din supermarket?

Vrei să știi de ce trebuie să te bucuri că mezelurile precum șunca, parizerul și crenvurștii Petry au un termen de valabilitate scurt? Tot ce este sănătos și natural are un termen de valabilitate mai mic. La polul opus, se află produsele pline de conservanți, aditivi alimentari și mici „bombe alimentare” care au un termen de valabilitate foarte mare, încât ai impresia că nu se strică niciodată. Prețul pe care îl plătești, însă, în urma consumului produselor cu termene de valabilitate lungi este chiar sănătatea ta.

Cum ne dăm seama dacă carnea este proaspătă?

Atunci când cumpărăm carne și mezeluri trebuie să fim foarte atenți și să luăm în considerare mai multe aspecte.

De ce este important să gătim cu ingrediente sezoniere și locale?

Petry Grill & Wine este un bistro aparte în Târgu Murș, fiind renumit pentru ingredientele și legumele locale și sezoniere pe care bucătarul șef Szilágyi Róbert le folosește în pregătirea meniului.

Păstrarea cărnii şi condițiile de depozitare

Carnea proaspătă și mezelurile trebuie păstrate până la zvântare în locuri aerisite și curate.

3 motive pentru care untura este mai sănătoasă decât uleiul

Spre deosebire de uleiurile vegetale care sunt extrem de procesate, untura procurată de la crescători locali de porci este 100% naturală. Mai mult, untura este considerată sănătoasă, deoarece conține acid oleic, un acid ce previne cancerul și depresia.

3 sfaturi pentru tăierea porcului în condiții de siguranță la domiciliu

Pentru ca tăierea porcului să fie realizată în condiții de igienă propice și să poți evita orice contaminare a cărnii de la momentul tăierii, până la depozitarea acesteia, noi îți oferim câteva sfaturi de top.

Pericolul din carnea tocată

Carnea tocată pe care o găsim prin supermarketuri prezintă câțiva factori de risc pentru orice consumator. În magazinele Petry carnea este mereu proaspătă, provenind de la animale sacrificate în ziua precedentă. Firma noastră achiziționează animale exclusiv de la fermieri din România, care le hrănesc în mod corespunzător.

De ce să cumpărăm mezeluri care au termen de valabilitate scurt?

Cu cât este mai lung termenul de valabilitate de pe un produs din carne, cu atât de îndoielnic trebuie să ți se pară modul în care acesta a fost preparat.

Tipurile de carne și valorile lor calorice

Fiecare tip de carne are proprietății diferite de la aspect şi gust. Mai jos îți vom prezenta tipurile de carne și valorile lor calorice.

10 întrebări despre alimentele fără lactoză și gluten – specialistul în nutriție răspunde – partea a III-a

Ce sunt carbohidrații și de ce are nevoie organismul nostru de carbohidrați? Interviu cu Nagy Bea Dietetician, Specialist în Nutriție clinică și comunitară despre diferite tipuri de intoleranță alimentară.

10 întrebări despre alimentele fără lactoză și gluten – specialistul în nutriție răspunde – partea a II-a

Ce este glutenul ascuns și cum ajunge în anumite tipuri de mezeluri? Continuăm discuția cu specialistul nostru în nutriție.

10 întrebări despre alimentele fără lactoză și gluten – specialistul în nutriție răspunde

Interviu cu Nagy Bea, Dietetician, Specialist în Nutriție clinică și comunitară despre diferite tipuri de intoleranță alimentară.

Importanța nutriției sănătoase la copii

Intoleranța la lactoză și gluten afectează din ce în ce mai multe persoane din populație, iar reducerea consumului excesiv de zahăr este important nu numai pentru cei diabetici, dar și persoanelor care își doresc un regim echilibrat.

Categorii

Blog

Cărnuri Alese

Cărnuri alese. Favoritul gurmanzilor. Punem la dispoziția clienților noștri cărnuri alese de la producători locali care sunt proprietarii unor ferme menținute în condiții stricte de calitate. Carnea provine de la animale hrănite și crescute în mod natural. Află mai mult!

Sărbătoare - tradiții, gastronomie, obiceiuri

Tradiție, sănătate și gusturi desăvârșite - într-un cuvânt sărbătoare.

Rețete

Rețete delicioase din carne și mezeluri proaspete, pe care le poți prepara ușor. Urmărește-ne, postăm rețete noi periodic!Poftă bună!

Cum gătești sănătos carnea?

Este foarte important să respectăm condițiile optime necesare păstrării cărnii și a mezelurilor, astfel ne vom putea bucura, cu siguranță, de aroma și consumul acestora fără ca ele să aibă un impact negativ asupra sănătății noastre.  

Cum se fabrică mezeluri de calitate?

Vă prezentăm cum se prepară mezelurile sănătoase pe baza rețetelor tradiționale Petry.

Știri și evenimente

Evenimente, știri și noutăți - vă ținem la curent cu toate informațiile importante legate de activitatea noastră!

Transylvanian Gourmet

Campania Transylvanian Gourmet este inițiativa firmei Petry. Scopul nostru este de a prezenta fără interes tradiția preparării jambonului de casă în Transilvania, precum și cultura acesteia. Dorim să atragem atenția asupra preparatelor tradiționale din Ardeal. Ne-am propus să creăm o platformă specială, unde atât localnicii, cât și cei care ne vizitează regiunea, se pot informa despre obiceiurile și gastronomia locală. Așteptăm rețetele dumneavoastră pe adresa de e-mail creative@petry.ro.

Fel