Blog

Sărbătoare - tradiții, gastronomie, obiceiuri

Tradiție, sănătate și gusturi desăvârșite - într-un cuvânt sărbătoare.

Cum gătești sănătos carnea?

Este foarte important să respectăm condițiile optime necesare păstrării cărnii și a mezelurilor, astfel ne vom putea bucura, cu siguranță, de aroma și consumul acestora fără ca ele să aibă un impact negativ asupra sănătății noastre.

 

Cum se fabrică mezeluri de calitate?

Vă prezentăm cum se prepară mezelurile sănătoase pe baza rețetelor tradiționale Petry.

Rețete

Rețete delicioase din carne și mezeluri proaspete, pe care le poți prepara ușor. Urmărește-ne, postăm rețete noi periodic!
Poftă bună!

Știri și evenimente

Evenimente, știri și noutăți - vă ținem la curent cu toate informațiile importante legate de activitatea noastră!

Transylvanian Gourmet

Campania Transylvanian Gourmet este inițiativa firmei Petry. Scopul nostru este de a prezenta fără interes tradiția preparării jambonului de casă în Transilvania, precum și cultura acesteia. Dorim să atragem atenția asupra preparatelor tradiționale din Ardeal. Ne-am propus să creăm o platformă specială, unde atât localnicii, cât și cei care ne vizitează regiunea, se pot informa despre obiceiurile și gastronomia locală. Așteptăm rețetele dumneavoastră pe adresa de e-mail creative@petry.ro.

Recente

Blog


Reguli de bun simț când ieșim în aer liber la grătar

Înainte de a organiza un grătar reușit trebuie să știi câteva reguli de bun simț care te vor ajuta să te bucuri de acest moment în aer liber fără amenzi, fără să îi deranjezi pe cei din jur şi care te vor ajuta să protejezi natura şi spațiile verzi.

De ce să te bucuri dacă mezelurile de la Petry se strică mai repede decât produsele din supermarket?

Vrei să știi de ce trebuie să te bucuri că mezelurile precum șunca, parizerul și crenvurștii Petry au un termen de valabilitate scurt? Tot ce este sănătos și natural are un termen de valabilitate mai mic. La polul opus, se află produsele pline de conservanți, aditivi alimentari și mici „bombe alimentare” care au un termen de valabilitate foarte mare, încât ai impresia că nu se strică niciodată. Prețul pe care îl plătești, însă, în urma consumului produselor cu termene de valabilitate lungi este chiar sănătatea ta.

De ce este important să gătim cu ingrediente sezoniere și locale?

Petry Grill & Wine este un bistro aparte în Târgu Murș, fiind renumit pentru ingredientele și legumele locale și sezoniere pe care bucătarul șef Szilágyi Róbert le folosește în pregătirea meniului.

Cum să prepari un miel perfect de Paște - interviu cu Dr. Madaras Sándor

„O altă specialitate, pe care foarte puțină lume o cunoaște, este ciorba de miel cu pachețele umplute cu tocană din plămâni de miel. Rețeta am învățat-o de la o gospodină extraordinară din Ghindari, mătușa mea Borbély Ilona.” - interviu cu domnul Dr. Madaras Sándor, neurochirurg și autorul cărții de bucate „Despre aromele culinare”.

Fel