Atmosferă de restaurant la tine acasă cu preparate delicioase Petry

La aproape 2 luni după ce viața tuturor s-a schimbat radical, începem să ducem dorul multor lucruri ce obișnuiam să le facem cu regularitate, cum ar fi plimbările lungi și libere, timp petrecut cu cei dragi sau cu prietenii la un restaurant sau o cafenea. Lucruri dintre cele mai simple cu care ne-am obișnuit, care acum ne lipsesc și începem să le dăm altă valoare. Va mai trece un timp până să ne recuperăm viața așa cum eram obișnuiți, iar până atunci ceea ce putem face e să fim optimiști și creativi.

Nu putem merge în multe locuri dragi nouă, dar o idee ar fi să recreem acele locuri acasă, din ce avem. Cum ar fi să-ți faci un mic restaurant acasă, în living? O idee drăguță, nu-i așa? Asta te va ajuta să treci mai ușor perioada curentă. Gândește-te la un restaurant ce ți-a plăcut în mod deosebit. Ce ți-a plăcut în legătură cu acest loc - decorul, culorile folosite în amenajare sau modul de prezentare a meselor? Alege elementele preferate și încearcă să reconstitui acea atmosferă chiar în livingul tău sau creează o atmosferă proprie de restaurat.

Adu în casa ta atmosfera de restaurant la masa de prânz sau cină. Aranjează o masă cu tot ce ai mai frumos în casă – tacâmuri, elemente de decor, lumânări... și bineînțeles cu preparate savuroase cum numai la restaurant găsești. Cu preparatele te ajutăm noi. Iată câteva idei de masă ca la restaurat chiar din livingul tău.

1. Mușchiuleț de porc Rosé Sous Vide – un preparat deosebit, pregătit de noi pentru tine. Ce mai ai de făcut e să pui carnea în apă caldă, iar după deschidere, mușchiul fasonat se prăjește repede într-o tigaie fierbinte cu puțin unt, asezonat după propriul gust. Sucul din pungă poate fi folosit pentru a face fripturi excelente. Dacă vrei să adăugi un sos de ciuperci, prăjește ciupercile în grăsimea rămasă de la carne, toarnă sucul  din pungă peste ele, adaugă puțină smântână, condimentează cu verdețuri proaspete și ai o cină rapidă, excelentă.

2. Piept de rață Rosé Sous Vide – un preparat puțin spus delicios. Pune produsul într-un bol cu apă caldă. După încălzire, scoate pieptul de rață din pungă și crestează pielea, astfel încât carnea să nu fie tăiată. Într-o tigaie, prăjește pielea crocantă, îndepărtând constant grăsimea. După ce se prăjește, se întoarce și se lasă 4-5 minute într-o tigaie. Se servește în felii subțiri. Sucul din pungă poate fi folosit pentru a face sosuri excelente. Orice gust dulce se va potrivi bine cu rața, oricare dintre fructele de sezon.

3. O ultimă idee e obrazul de vită Sous Vide, un alt preparat savuros. Carnea de vită sous-vidat se încălzește într-un bol cu apă caldă. Sucul ce o însoțește poate fi transformat în sos dacă e îmbogățit cu unt și smântână. Sosul de ciuperci merge de asemenea bine alături de carne. Se mai poate servi cu paste, orez sau piure de cartofi.

Iată 3 preparate ce merită încercate! Pentru acestea și nu numai, vizitează webshopul Petry și comandă produsele preferate pentru mese ca la restaurant.

Categorii

Blog

Cărnuri Alese

Cărnuri alese. Favoritul gurmanzilor. Punem la dispoziția clienților noștri cărnuri alese de la producători locali care sunt proprietarii unor ferme menținute în condiții stricte de calitate. Carnea provine de la animale hrănite și crescute în mod natural. Află mai mult!

Sărbătoare - tradiții, gastronomie, obiceiuri

Tradiție, sănătate și gusturi desăvârșite - într-un cuvânt sărbătoare.

Rețete

Rețete delicioase din carne și mezeluri proaspete, pe care le poți prepara ușor. Urmărește-ne, postăm rețete noi periodic!Poftă bună!

Cum gătești sănătos carnea?

Este foarte important să respectăm condițiile optime necesare păstrării cărnii și a mezelurilor, astfel ne vom putea bucura, cu siguranță, de aroma și consumul acestora fără ca ele să aibă un impact negativ asupra sănătății noastre.  

Cum se fabrică mezeluri de calitate?

Vă prezentăm cum se prepară mezelurile sănătoase pe baza rețetelor tradiționale Petry.

Știri și evenimente

Evenimente, știri și noutăți - vă ținem la curent cu toate informațiile importante legate de activitatea noastră!

Transylvanian Gourmet

Campania Transylvanian Gourmet este inițiativa firmei Petry. Scopul nostru este de a prezenta fără interes tradiția preparării jambonului de casă în Transilvania, precum și cultura acesteia. Dorim să atragem atenția asupra preparatelor tradiționale din Ardeal. Ne-am propus să creăm o platformă specială, unde atât localnicii, cât și cei care ne vizitează regiunea, se pot informa despre obiceiurile și gastronomia locală. Așteptăm rețetele dumneavoastră pe adresa de e-mail creative@petry.ro.

Fel